Axelpass i värmen

Axelpass med AC

Fy vad varmt det var ikväll, 31 grader inne i rummet när jag skulle träna så jag var tvungen att köra igång AC:n, fick ner värmen till mer hanterbara 25 grader. Så det gick bra, jag slog i armbågen i onsdags och kände av det ett par dagar men idag var jag fit for fight igen utan att känna nåt av den smällen.

Sätt mål för träningen

Kom ihåg det här med att alltid sätta mål för träningen, att träna lite hur som helst och lyfta random vikter brukar inte vara så bra utan en plan, nu kör jag till 12 reps i första set och ökar sen vikten nästa pass när jag klarar av det. Det här gör att man har siktat in sig på att alltid klara av några fler reps eller högre vikt och inte kör samma antal reps och vikt vilket inte gör att musklerna växer, musklerna behöver utmanas av något hela tiden för att inte anpassa sig och sluta växa.

Jag har sen vissa långsiktiga mål som ska uppfyllas typ en viss vikt i en viss övning, kroppsvikt som ska uppnås och storlek på muskler o.s.v som är långsiktiga, sätt alltid långsiktiga men uppnåeliga mål. Då har man något att sträva efter hela tiden och pushar sig själv i varje träningspass för att nå dom målen så småningom.

12 reps i alla övningar

Jag ökade på med 2.5 kg i övningen Militärpress med skivstång och tog en 12:a igen så jag får öka på den vikten igen nästa pass så det gick väldigt bra, tog 12 reps i dom andra 2 övningarna Axelpress med hantlar och Hantellyft åt sidan också så det är bara att öka på vikten på alla 3 övningarna nästa gång.

Nedan en video på hur man utför övningen Axelpress med hantlar, här måste jag korrigera mig igen för jag utför Sittande axelpress med hantlar, övningen kan även utföras stående, men jag föredrar sittande.

Nederst mitt träningsschema som vanligt.

No Excuses!
Jari

DatumMuskelÖvningViktSet 1Set 2Set 3
2020 08 08AxlarMilitärpress med skivstång1, 2, 3 kg1295
lördag Sittande axelpress med hantlar1, 2, 3 kg1296
19.26 – 19.59 Hantellyft åt sidan1, 2, 3 kg1276
33 min