Dagens muskelgrupp var överarmar

Idag körde jag överarmar. Lite tungt att träna men alla träningspass kan inte vara lätta att ta sig igenom. Jag körde Stående hantelcurl, Koncentrationscurl mot knä, Bänkpress med smalt grepp och Bakåtstreck hantel mot bänk. Övningarna gick annars rätt bra. Det var tredje omgången för överarmarna så det blir några nya övningar nästa gång jag kör överarmar.

Biceps

Övningarna jag körde var Stående hantelcurl och Koncentrationscurl mot knä. I Stående hantelcurl så tog jag 12 x 12 x 9 reps per set, klarade alltså 2 repetitioner fler i sista set jämfört med förra träningspasset.

I övningen Koncentrationscurl mot knä så orkade jag pumpa 3 fler repetitioner i sista set jämfört med förra gången vilket var bra.

Triceps

Tricepsövninagrna blev Bänkpress med smalt grepp och Bakåtstreck hantel mot bänk. I övningen Bänkpress med smalt grepp så var det med nöd och näppe jag karade av 2 extra reps den är gången.

I Bakåtstreck hantel mot bänk så klarade jag av 3 extra reps jämfört med förra gången vilket var bra.

Här en bra video som visar hur man utför bakåtstreck med hantel mot bänk.

Dagens träningsschema längst ner som vanligt.

No Excuses!
Jari

DatumMuskelÖvningViktSet 1Set 2Set 3
2021 03 19BicepsStående hantelcurl1, 2, 3 kg12129
fredag Koncentrationscurl mot knä1, 2, 3 kg121210
16.25 – 17.06      
41 minTricepsBänkpress med smalt grepp1, 2, 3 kg12129
  Bakåtstreck hantel mot bänk1, 2, 3 kg121213