Axelpass

Det blev ett axelpass idag.

Ett axelpass som gick bra men vissa dagar har man väldigt svårt att komma igång med träningen, men så nöjd man känner sig efteråt när man har klarat av hela träningspasset. Tog lite tid innan jag kom igång men gick så lätt när jag väl kom igång. Ett mycket bra träningspass till slut och AC:n fick köra för fullt igen för det var så varmt, tänk så glad jag är för den.

Hantellyft åt sidan

Jag bytte ut övningen Hantellyft framåt med stöd för pannan mot övningen Hantellyft åt sidan som är en isolationsövning som stärker hela axelpartiet med fokus på utsida axlar. Den här övningen är bra till för att bygga definierade och välbyggda axlar. Känns bra nu i axlarna efter träningen, bodybuilding när den är som bäst att man känner hur träningen tog bra.

Jag har ju sänkt till högst 12 reps istället för 15 och Militärpress med skivstång ökade jag på vikten på stången med 3 kg på varje set, klarade 12 reps i första så jag får öka på den vikten igen nästa axelpass. Ökade även på Axelpress med hantlar med 1 kg vilket var kämpigt nog men ska nog ta en 12:a nästa gång.

Nedan en ypperlig video från Yotube på hur Hantellyft åt sidan körs och längst ner mitt träningsprogram för axlar.

No Excuses!
Jari

DatumMuskelÖvningViktSet 1Set 2Set 3
2020 07 19AxlarMilitärpress med skivstång1, 2, 3 kg1296
söndag Axelpress med hantlar1, 2, 3 kg1085
18.32 – 19.09 Hantellyft åt sidan1, 2, 3 kg975
37 min