Ryggmuskler och mage

Ryggmuskler och mage tränades i onsdags

Ryggmuskler och mage fick sitt i onsdags. 3 övningar för rygg och 2 för magmusklerna.

Marklyft är den övningen som har seglat upp som min hatövning nummer 1, förr var det knäböj men det går bra.

Marklyft får mig att flåsa mycket och är jobbigt så får se om jag blir bättre på det utan att tappa andan så mycket. Marklyft är ju en av dom klassiska övningarna inom styrketräning så det känns som ett måste att ha med i träningsprogrammet, bara att kämpa på med övningen.

Ryggträning

3 övningar för ryggen blev det, Marklyft, Skivstång mot magen och Enarmsrodd med hantel.

I marklyft så lade jag på 2.5 kg mer än förra träningspasset, det gick bra och jag klarade lika många reps i dom 3 set som förra gången på den lättare vikten, så det är jag nöjd med, men som sagt, marklyft är en tung övning som jag hatar mest för tillfället men måste köra den.

I övningen Skivstång mot magen så la jag på 5 kg mer än förra gången, klarade 10 x 10 x 6 reps så nu börjar det bli tungt i alla fall, bra det.

Se videon med en ordentlig lektion i övningen skivstång mot magen, jag brukar lyfta skivstången från golvet när jag ska köra övningen men ska testa skivstångsställningen och ta skivstången från den istället som i videon, alltid lär man sig något nytt.

Enarmsrodd med hantel la jag på 2.5 kg mer och tog 3 x 10 reps igen så det behövs mer vikt i den övningen helt klart.

Magmusklerna

Magmusklerna blev det 2 övningar för, Crunches och Crunches med sidvridning.

Jag kör dom vanliga crunches med vikt på bröstet och minskade vikten det här passet med 5 kg, tyckte att jag inte fick till så bra crunches förra gången så lättar lite på vikten. Blev 3 x 10 reps som vanligt. Samma med Crunches och Crunches med sidvridning 3 x 10 reps, här kör jag utan vikt.

Mitt träningsprogram nertill som vanligt.

No Excuses!
Jari

DatumMuskelÖvningViktSet 1Set 2Set 3
2021 02 03RyggMarklyft1, 2, 3 kg1086
onsdag Skivstång mot magen1, 2, 3 kg10106
19.43 – 20.23 Enarmsrodd med hantel1, 2, 3 kg101010
39 min      
 MageCrunches1, 2, 3 kg101010
  Crunches med sidvridning0 kg101010