Nytt träningsprogram som ska följas

Jag körde färdigt förra träningsprogrammet så nu skapar jag ett nytt att köra efter.  Den här gången blir det överarmar vartannat träningspass ett tag för att se vad som händer med dom. Jag kommer att köra 3 set per övning, 10 repetitioner per set, sista set till failure.

Jag kommer att köra större skillnader i vikterna per set den här gången, istället för 2.5 – 5 kg skillnad i vikt per set så kommer jag att köra 5 – 10 kg skillnad mellan seten. 

Började idag med överarmar. Fortsatte från förra träningsprogrammet och körde övningarna Bicepscurl stående med z-stång, Koncentrationscurl mot knä, Bänkpress med smalt grepp och French press med z-stång. Gick bra, kommer att byta ut nån övning nästa gång jag kör överarmar.

Biceps

Bicepsövningarna blev Bicepscurl stående med z-stång och Koncentrationscurl mot knä. I Bicepscurl stående med z-stång så lade jag på 5 kg extra i set 3 jämfört med förra gången och tog 10 x 10 x 7 reps per set. Här hade jag 10 kg skillnad mellan seten nu.

I övningen Koncentrationscurl mot knä så hade jag samma vikt i set 3 och körde med 5 kg skillnad mellan seten jämfört med bara 2.5 kg i förra träningsprogrammet. Jag klarade 10 x 10 x 10 reps per set så jag får öka på vikten nästa träningspass.

Triceps

Tricepsövningarna blev Bänkpress med smalt grepp och French press med z-stång. I övningen Bänkpress med smalt grepp lade jag på 5 kg extra i sista set jämfört med förra gången. Jag klarade 10 x 10 x 8 reps per set.

I övningen French press med z-stång hade jag samma vikt i sista set som förra gången och körde 2 extra reps i sita set jämfört med förra gången och tog 3 x 10 reps per set så jag får öka på vikten nästa gång.

Nu bara pumpa på som vanligt och bli starkare för varje träningspass och se musklerna växa.

Längst ner dagens träningsprogram.

No Excuses!
Jari

DatumMuskelÖvningViktSet 1Set 2Set 3
2021 04 23BicepsBicepscurl stående med z-stång1, 2, 3 kg10107
fredag Koncentrationscurl mot knä1, 2, 3 kg101010
17.37 – 18.10      
33 minTricepsBänkpress med smalt grepp1, 2, 3 kg10108
  French press med z-stång1, 2, 3 kg101010
biceps triceps