Träning av bröst och axlar

Söndagens träningspass blev bröst och axlar. Övningarna blev Bänkpress rak bänk, Liggande hantelpress rak bänk, Militärpress med skivstång och Hantellyft framåt med stöd för pannan. Blev både bra och tungt, lite för tungt i övningen militärpress kanske för där orkade jag bara med 3 reps i set 3, men det antalet kommer ju bli högre nästa pass hoppas jag, men jag ökade på vikten där med 5 kg jämfört med förra passet.

Känner träningsvärk i bröstmusklerna idag måndag så dom övningarna tog bra. Bänkpress gick bra för jag tog 3 reps mer och klarade 10 reps i sista set så nu ska jag komma vidare där och ökar vikten nästa pass i den övningen.

Den här gången så har jag ändrat skillnaden i vikterna mellan seten till lite större. I övningarna Bänkpress rak bänk, Liggande hantelpress rak bänk och Militärpress med skivstång så skiljer det 10 kg mellan seten jämfört med 2.5 kg – 5 kg mellan seten tidigare. I övningen Hantellyft framåt med stöd för pannan skiljer det 5 kg mellan seten, tidigare har jag kört med 2.5 kg.

Bra att alternera mellan olika övningar, set och skillnad i vikter mellan seten för att inte tillvänja musklerna samma sak varje gång. Bra att ställa till med lite kaos för att överraska musklerna.

Bröst

Övningarna för bröstmusklerna blev Bänkpress rak bänk och Liggande hantelpress rak bänk. Här är jag nöjd med Bänkpress rak bänk för jag tog 10 x 10 x 10 reps per set, klarade 3 reps fler i sista set och kan öka vikten nästa pass. Har av någon anledning lite svårt för bänkpress men ska nog kunna komma vidare med färre antal reps per set så att jag kan ha tyngre vikt på stången och bygga större muskler.

I övningen Liggande hantelpress rak bänk la jag på 5 kg mer i seten jämfört med förra gången och tog 10 x 10 x 8 vilket var jättebra. Kändes bra.

Axlar

Axelövningarna blev Militärpress med skivstång och Hantellyft framåt med stöd för pannan. I övningen Militärpress med skivstång la jag på 5 kg extra och tog 10 x 10 x 3 reps per set. Blev väldigt tungt i set 3 där jag ”bara” klarade av 3 repetitioner.

Får se hur nästa pass går men borde kunna ta flera reps, eller så får jag sänka vikten några kg.

I övningen Hantellyft framåt med stöd för pannan så tog jag 10 x 10 x 9 reps per set så det gick bra och jag borde klara 10 reps minst nästa gång.

Längst ner söndagens träningsprogram.

No Excuses!
Jari

DatumMuskelÖvningViktSet 1Set 2Set 3
2021 04 25BröstBänkpress rak bänk1, 2, 3 kg101010
söndag Liggande hantelpress rak bänk1, 2, 3 kg10108
16.49 – 17.29      
40 minAxlarMilitärpress med skivstång1, 2, 3 kg10103
  Hantellyft framåt med stöd för pannan1, 2, 3 kg10109
trana hemma gym