Biceps och triceps träning

Biceps och triceps var musklerna som tränades i torsdags.. Tungt blev det för jag har ökat vikten ordentligt så att det tar emot och jag körde till failure i set 2 och 3 i 4 av 5 övningar, bänkpress med smalt grepp för triceps behöver jag öka på en hel del på för att det ska bli tungt tydligen. Känns i armarna idag och kommer att bli värre men så ska det vara, det ska kännas, No Pain No Gain!

Biceps

Biceps blev det 3 övningar för Stående hantelcurl, Cross-body hammercurl och Koncentrationscurl mot knä.

I övningen Stående hantelcurl där la jag på 1 kg mer och tog 10 x 6 x 4 reps i seten, 1 kg mer kanske inte ser så mycket ut men jag tog bara 10 reps i första set även förra gången så det blev tungt.

Cross-body hammercurl körde jag inte förra överamsträningen utan förrförra och jag la på 3.5 kg mer på hantlarna så nu blev det tungt även i den övningen och jag körde 10 x 8 x 6 reps per set, klarade alltså bara 10 reps i första set.

Koncentrationscurl mot knä la jag på 1 kg mer på hanteln för det var tungt redan förra gången, jag tog 10 x 7 x 4 reps per set, jag tog alltså 4 reps även den här gången i set 3 som förra gången på den kilot på kilot tyngre den här gången.

Triceps

Triceps övningarna blev Bänkpress med smalt grepp och Bakåtstreck hantel mot bänk. I Bänkpress med smalt grepp så la jag på 5 kg mer på stången men det var inte tillräckligt för att bli tungt nog utan tog 3 x 10 reps i seten, så det lär bli 5 kg mer även nästa pass.

Bakåtstreck hantel mot bänk la jag på 2.5 kg mer på hanteln och den här gången blev det lite tungt i alla fall och jag tog bara 10 reps i första set, jag körde 10 x 8 x 6 reps per set.