Dags att komma igång igen med träningen

Jag hade ett uppehåll med träningen på 3 månader, blev förkyld då och blev inte kvitt hostan på 3 veckor, man undrar ju om man hade Corona då men det var innan larmen om det kom.

Men så kom jag igång 28:e April i alla fall, men har nu kört 1 gång i veckan bara så det måste ökas på och börjas bloggas här. 1 pass i veckan är för lite, man behöver 2 pass i veckan åtminstone för att hålla igång musklerna man har, 3 pass i veckan behövs för att börja bygga muskler. Sen 4 – 6 pass i veckan för att träna lite mer seriöst.

Men tänk på återhämtningen, musklerna måste få återhämta sig mellan passen. Det tar någonstans mellan 48 till 72 timmar för muskelgruppen att återhämta sig helt efter ett hårt träningspass.

Sikta in dig på att köra med en vikt som motsvara 70% av ditt max ungefär vilket göt att du borde orka runt 12 repetitioner. För att få maximal muskeltillväxt ska du välja en vikt där du klarar av att göra 6 till 12 repetitioner.

Jag kör nu med 3 övningar per muskelgrupp och träningstillfälle, 3 set per övning. Jag kör alltså bara en muskelgrupp i taget varje pass så det gäller att man kommer upp i åtminstone 3 pass i veckan för att kunna bygga muskler.

Det här kommer givetvis varieras på olika sätt, man är ju inte värsta bodybuildaren men vill lägga på lite muskler i alla fall.

Mitt träningsschema för idag nedanför. Kan ju vara kul för någon att jämföra sina egna gympass med någon annan och kanske få nya idéer, det är alltid bra att byta ut övningar emellanåt för att musklerna inte ska tillvänjas med samma övningar hela tiden.

1, 2, 3 kg betyder inte dom vikterna jag har kört med men 3 olika vikter, högre vikt för varje set. Vill ni pröva det träningsschemat så är det bara att ta dom vikter som passar just er.

No Pain No Gain!
Jari Viirelä

DatumMuskelÖvningViktSet 1Set 2Set 3
2020 05 20BicepsStående hantelcurl1, 2, 3 kg1585
onsdag Bicepscurl stående med z-stång1, 2, 3 kg1054
19.47 – 20.22 Koncentrationscurl mot knä1, 2, 3 kg1086
35 min