Vadmuskler börjar kännas

121 kg på skivstången vid vadträning

Jag la på 10 kg mer på skivstången i övningen Vadpress med skivstång på knä i alla 5 set och körde på 121 kg i sista set. Tur att jag har en skivstångsställning med armar längre ner typ säkerhetsarmar vid bänkpress så att man slipper fastna under en för tung vikt.

Den hyllan är i bra läge för jag kan stå upp och lyfta av skivstången därifrån och bara backa lite och sätta mig på träningsbänken och köra övningen och sen resa mig och gå fram lite och ställa tillbaka skivstången. Det behövs när vikterna börjar bli tyngre nu.

Kör tungt när du tränar vader

Jag känner av träningen i vaderna lite nu, äntligen, man behöver köra rätt tungt för att det ska ge något, många har problem med att få vaderna att växa, får se nu hur mina vader reagerar framöver.

Jag la även på 5 kg mer i alla 3 set i övningen Stående enbens vadpress i trappa, det var mer där som vadmusklerna verkligen fick känna av träningen så kanske lägger jag till fler set där framöver.

Magmusklerna fick sitt också, hade 5 kg mer i alla 3 set i crunches och det kändes tungt också, bra träningspass het och hållet. Det var 4 dagar sen senaste träningspasset, så musklerna fick ordentlig vila i alla fall. Kom ihåg att det är under vilan som musklerna växer så slarva inte med vilan.

Mitt träningsprogram nertill.

No Excuses!
Jari

DatumMuskelÖvningViktSet 1Set 2Set 3Set 4Set 5
2020 08 01VaderVadpress med skivstång på knä1, 2, 3, 4, 5 kg1212121212
lördag Stående enbens vadpress i trappa1, 2, 3 kg121212  
14.20 – 15.03        
43 minMageCrunches1, 2, 3 kg121212