Ryggträning i kväll

Det blev ryggträning ikväll och det gick jättebra.

Jag la på 5 kg mer på stången på alla 3 set i marklyft jämfört med förra ryggpasset. Marklyft är en klassisk övning också som man behöver ha med om ryggen pallar med det. Jag har haft en del ryggproblem hela livet men känns mycket bättre när jag tränar rygg.

”Marklyft är en basövning inom styrketräning. Övningen utförs genom att en skivstång lyfts från golvet (”marken”), lyftet fullföljs tills kroppen är helt upprätt och armarna hålls hela tiden raka, ned mot golvet.

Marklyft aktiverar framför allt tre av kroppens största muskelgrupper, lår-, stuss- och korsryggsmusklerna, men även många mindre muskler.

Enligt vetenskapliga studier kan regelbunden marklyftsträning lindra smärta för människor med mekanisk ländryggssmärta, det vill säga en smärta som kan provoceras eller avlastas genom särskilda aktiviteter, rörelser eller via hållningen. Från Wikipedia.”

Jag ökade även på vikten på övningen Enarmsrodd med hantel med 2.5 kg på alla 3 set i övningen jämfört med vikten förra ryggpasset också och det kändes bra. Jag har kallat det Enarmsrodd mot bänk så att jag själv ska förstå så jag kommer att ändra det till Enarmsrodd med hantel så att alla förstår vad jag menar. Se en video nertill från Youtube som visar rätta tekniken, jag personligen kör med knät/benet på träningsbänken vilket känns bättre för mig.

Mitt träningsschema nertill som vanligt.

No Excuses!
Jari

DatumMuskelÖvningViktSet 1Set 2Set 3
2020 07 08RyggMarklyft1, 2, 3 kg1286
onsdag Skivstångsrodd mot magen1, 2, 3 kg15139
19.59 – 20.39 Enarmsrodd med hantel1, 2, 3 kg12108
35 min