Axelpass i kväll

Axlar

I kväll så var det dags för att köra axlar igen. Gick väldigt bra måste jag säga, träningen flöt på bra. Kom upp i 15 reps på första setet i alla 3 övningar.

Jag är väldigt nöjd med träningspasset. Vissa ggr känns det extra bra och så nöjd man är och mycket må bra hormoner man har i kroppen sen.

Får öka på vikterna på alla 3 övningarna nästa pass. Byter nog ut en övning nästa gång jag kör axlar. Behåller militärpress som är en klassisk axelövning. Nedan finns en video från Youtube på klassikern militärpress där det förklaras på ett ypperligt sätt hur man kör den övningen.

Militärpress

Militärpress är en basövning som tränar alla tre delar av axeln och för dig som vill bygga styrka och muskelmassa. När du tränar militärpress så används även bröst, mage och triceps till viss del.

Jag kör även axelpress med hantlar som är en ganska vanlig axelövning som tränar hela axeln effektivt. Man får även lite träning i triceps och överarmssträckaren och så körs även muskler som stabiliserar ryggraden också.

Övningen Hantellyft framåt med stöd för pannan, borde jag benämna Framåtlutande hantellyft med stöd för pannan för att benämna det på ett bättre sätt, eller hantelflyes, axelflyes vilket är samma benämning för den övningen, det är en bra axelövning som tränar baksidan av axlarna på ett riktigt bra sätt så den är bra att ha med i träningsschemat. Framsidan av axlarna tränas så mycket i andra övningar så jag låter bli att träna just det specifikt för tillfället.

Mitt träningsschema nertill som vanligt.

Inga ursäkter!
Jari

DatumMuskelÖvningViktSet 1Set 2Set 3
2020 07 03AxlarMilitärpress med skivstång1, 2, 3 kg15128
fredag Axelpress med hantlar1, 2, 3 kg15118
17.47 – 18.23 Hantellyft framåt med stöd för pannan1, 2, 3 kg151210
36 min