Biceps och ändring av träningsprogram

Biceps och träningsprogrammet ändrades

Ikväll pumpade jag biceps och det gick väldigt bra måste jag säga, vilken pump jag har i biceps nu!

Jag ändrade även träningsprogrammet för biceps. Jag bytte ut Stående hantelcurl mot Cross-body hammercurl istället, och körde Bicepscurl stående med z-stång som första övning istället för andra.

Cross-body hammercurl riktar sig specifikt till brachialis i underarmarna, vilket hjälper till att sära på biceps och triceps från varandra och därmed hjälpa till att bygga grövre armar. Det skapar en balans mellan de nedre och övre delarna av dina armar.

Brachialis

Brachialis (latin: musculus brachialis) är i människans kropp en skelettmuskel i armen vars främsta uppgift är flexion av armbågsleden då armen är supinerad eller pronerad.
Brachialis har sitt ursprung i den distala delen av överarmsbenets (humerus) framsida (facies anterior medialis och lateralis).
Muskelns fäste finns proximalt på armbågsbenet (ulna), distalt om armbågsutskottet (processus coronoideus).
Brachialis innerveras av n. musculocutaneus (C V–VI).
Ordet brachialis betyder tillhör armen och kommer av latinets brachium som betyder arm.

Saxat från wikipedia.

Brachialis muscle

Upp till 12 reps nu

Jag har nu ändrat träningsprogrammet till att köra upp till 12 reps per set istället för 15.  Det betyder att det man ökar på vikter nästa träningspass när man klarar av 12 reps i första set i övningen viket gör att man kör tyngre än när man körde upp till 15 reps.

Jag la på 2.5 kg mer vikt på övningen Bicepscurl stående med z-stång och 1 kg mer på Koncentrationscurl mot knä. Bicepscurl stående med z-stång klarade jag 12 reps på i första set så det blir till att öka vikten igen på den övningen nästa gång, samma med övningen Cross-body hammercurl som var ny.

Här nedan en video från youtube på övningen Cross-body hammercurl  hur den utförs.

Nederst mitt träningsschema.

No Excuses!
Jari

DatumMuskelÖvningViktSet 1Set 2Set 3
2020 07 14BicepsBicepscurl stående med z-stång1, 2, 3 kg1285
tisdag Cross-body hammercurl1, 2, 3 kg1286
19.11 – 19.43 Koncentrationscurl mot knä1, 2, 3 kg1078
32 min