Don’t skip leg day

Man ska aldrig hoppa över benträningen, dels för att det inte är så coolt att ha kraftig överkropp och sen kycklingben till det, ser inte så snyggt ut, dels för att även benmusklerna behöver hållas igång inför ålderns höst så att man kan vara ute och gå utan rullator och att man kan röra sig mycket friare om man har lite benmuskler kvar också.

Så ikväll var det benträning som gällde, lite svårare att träna det hemma men en ställning för skivstången som är ställbar är praktisk att ha så att man kan köra djup knäböjning vilket jag körde 5 set av, sen körde jag utfall med skivstång också 5 set.

Jag hade en bänk med bencurl förut, den höll 30 år innan den gav upp, hade för tunga vikter på stången där vikterna låg, så den slängde jag när jag flyttade för ett halvår sen, den kan jag sakna så får nog satsa på en sån igen så att man kan köra bencurl hemma också. Märket på den gamla träningsbänken var Skip Sport om ni minns dom, kanske finns dom fortfarande kvar ? Har inte sett till något om dom på många år i alla fall..

Träningsschemat finns längst ner som vanligt.

No Pain No Gain
Jari Viirelä

DatumMuskelÖvningViktSet 1Set 2Set 3Set 4Set 5
2020 06 02LårDjup knäböj1, 2, 3, 4, 5 kg128764
tisdag Utfall med skivstång1, 2, 3, 4, 5 kg1210864
19.05 – 19.48        
43 min