Genomsnitt ökning av styrka 21%

Jag har ökat i snitt 21% i styrka på 15 veckor

Ok nu kommer första redovisningen av mina framsteg. På 15 veckor, alltså 3 månader och 3 veckor så har jag ökat i styrka med genomsnitt 21%!

Det är jag mycket nöjd med! Vissa muskler har ökat i styrka mer än andra och fördelen med att köra till failure, alltså att köra så tungt och så många reps man klarar eller nära det så att man bara har 1 repetition eller 2 kvar som man skulle ha klarat, är ju att man kan jämföra förr och nu.

Jag jämför alltså hur många reps klarade jag på en vikt i sista set. Alltså klarade jag 6 reps på 30 kg när jag började träningsperioden jämfört med hur många reps och hur mycket vikt var det i sista set på samma övning sista gången i träningsperioden. Det kan skilja på några reps så det kan skilja några procent på min uträkning egentligen men ungefär rätt på alla.

Resultat i procent på min styrkeövning

Här är uträkningen av mitt resultat på min styrkeökning i en del av övningar, det är dom övningar jag hade med från början till slutet. Vader och mage tar jag inte med för jag har inte kört till failure direkt och kan inte ta med 100% ökning för det stämmer inte.

20200905  
Biceps  
Bicepscurl stående med z-stång 24,00%
Koncentrationscurl mot knä 15,00%
Triceps  
Frenchpress z-stång 34,00%
Bakåtstreck hantel mot bänk 15,00%
Axlar  
Militärpress med skivstång 30,00%
Axelpress med hantlar 15,00%
Bröst  
Bänkpress rak bänk 10,00%
Djup hantelsväng 25,00%
Liggande hantelpress rak bänk 30,00%
Rygg  
Marklyft 23,00%
Enarmsrodd mot bänk 20,00%
Lår  
Djup knäböj 11,00%
Utfall med skivstång 24,00%
   
  Genomsnitt 21%

Vad kan man utläsa av det här ?

Ja man kan utläsa att träningsprogrammet har funkat bra! 21% genomsnittlig styrkeövning är klart bra. Vissa muskler har ökat mindre än att andra så då kan jag lägga mer energi på dom musklerna och övningarna.

Bröstövningen bänkpress t.ex som jag har ökat minst i med sina 10%, vilket jag ju redan har skrivit om att jag inte är nöjd med så det kommer jag att göra något åt. Bröstövningarna Liggande hantelpress rak bänk  har ökat 30% och Djup hantelsväng har ökat 25% vilket visar att bröstmusklerna har ökat i styrka i alla fall, det är bänkpress som jag har problem med.

34% i triceps-övningen Frenchpress med z-stång är där jag har ökat mest, känns och syns att tricepsmusklerna har varit med på träningen och ökat mycket.

Bicepsövningen Bicepscurl stående med z-stång har jag ökat 24% i så det är klart bra, i övningen Koncentrationscurl mot knä har jag ökat 15% så det var mindre men ändå rätt bra för det är alltid sista övningen i träningspasset så man har inte så mycket styrka kvar då. 

Ryggövningen Marklyft har jag ökat 25% i så det är bra, och Enarmsrodd mot bänk har jag ökat styrkan med 20% som jag är mycket nöjd med.

Axelövningen Militärpress med skivstång där har jag ökat 30% i styrkan det har också känts hur kraften och musklerna har ökat.

Djup knäböj har ökat näst minst med sina 11% vilket jag inte heller är så nöjd med, så där får jag lägga mer energi på också.

Att ha ökat upp till 34% i styrka gör ju att det jag gör funkar i alla fall. Så det är bara att fortsätta bygga muskler och styrka och rätta till det som var mindre bra. Jag ska nu fundera på nytt träningsprogram och fortsätta Bodybuildandet!

No Excuses!
Jari