Leg day i söndags

Söndagsträningen blev ben, blev även en ny övning som heter Landmine squat, en övning jag inte har kört tidigare. Kul med en ny övning. Sen blev det knäböj som vanligt när det gäller lår. I vader blev det Vadpress med skivstång på knä och Stående enbens vadpress i trappa.

En del tränar bara överkropp men det är väldigt dumt. Fråga Hollywoodstjärnan Chris Hemsworth som bl.a. har varit med i filmen Thor, en ny är på gång, han har tillbringat många timmar på gymmet men har tydligen inte kört ben.. nu blir han utskrattad. Läs mer på Expressen.

Det vill ni slippa bli så kom ihåg skippa inte benträningen!

Den muskulösa överkroppen behöver ett par muskulösa ben för att det ska se bra ut. Gör inte samman misstag utan träna även ben!

Lårmusklerna

Övningarna för låren blev Knäböj och den för mig nya övningen Landmine squat som jag bytte till från övningen Utfall med skivstång.

I Knäböj körde jag med samma vikter som förra gången och tog 3 repetitioner fler i sista set. Jag klarade av 10 x 10 x 8 reps per set.

I den för mig nya övningen Landmine squat så körde jag 3 x 10 reps per set. Jag behöver hitta rätt vikter att träna på där, men en bra övning. Här är en video på hur man gör Landmine squat. Mycket bra övning, här komemr man djupt ner i övningen också vilket jag har lite problem med annars även helt utan vikter.

Vader

När det gäller vadmusklerna så tränade jag med samma övningar som tidigare Vadpress med skivstång på knä och Stående enbens vadpress i trappa. I övningen Vadpress med skivstång på knä så körde jag 10 x 10 x 21 reps per set vilket var en repetition fler i sista set än förra gången.

I övningen Stående enbens vadpress i trappa så tog jag 2 reps fler i sista set jämfört med förra gången och körde 10 x 10 x 8 reps per set.

Nedan är söndagens träningsprogram.

No Excuses!
Jari

DatumMuskelÖvningViktSet 1Set 2Set 3
2021 05 30LårKnäböj1, 2, 3 kg10108
söndag Landmine squat1, 2, 3 kg101010
16.00 – 16.43      
43 minVaderVadpress med skivstång på knä1 kg101021
  Stående enbens vadpress i trappa1, 2, 3 kg10108
gymtraning