Onsdagens träning blev överarmar

Onsdagsträningen blev överarmar, kör det varannan träning fortfarande.

Övningarna för biceps blev Bicepscurl stående med z-stång och och så bytte jag ut Cross-body hammercurl mot Koncentrationscurl mot knä den här gången, kom ihåg att byta ut övningar emellanåt så att du inte vänjer musklerna för mycket med samma övningar utan chockas lite med nya rörelser.

Övningarna för triceps blev Bänkpress med smalt grepp och så bytte jag ut Bakåtstreck hantel mot bänk mot French press med z-stång istället. Så att musklerna får jobba på ett lite annorlunda sätt och växa lite mer.

 

Framsida överarmar

Övningarna för framsida överarmar, biceps, blev Bicepscurl stående med z-stång och Koncentrationscurl mot knä. I Bicepscurl stående med z-stång gjorde jag 10 x 10 x 8 reps per set, en extra repetition jämfört med förra gången, får vara nöjd med det. 

Övningen Koncentrationscurl mot knä körde jag för 1 månad sen senast och klarade då 3 x 10 reps så jag lade på 2.5 kg extra per set och klarade 3 x 10 reps igen, så styrkan har ökat sen sist i alla fall 🙂 Får öka på med lite mer vikt nästa gång också.

Baksida överarmar

Övningarna för baksida överarmar, triceps, blev Bänkpress med smalt grepp och French press med z-stång.

I övningen Bänkpress med smalt grepp så klarade jag samma antal reps som förra gången på samma vikt, det blev alltså 10 x 10 x 7 reps per set. Får hoppas på fler reps nästa pass.

Övningen French press med z-stång som jag sist körde för 1 månad sen också, där lade jag på 5 kg mer än vad jag tränade på förra gången och klarade nu på den höge vikten 10 x 10 x 4 vilket jag är jättenöjd med.

Nedan är onsdagens träningsprogram.

No Excuses!
Jari

DatumMuskelÖvningViktSet 1Set 2Set 3
2021 05 26BicepsBicepscurl stående med z-stång1, 2, 3 kg10108
onsdag Koncentrationscurl mot knä1, 2, 3 kg101010
19.34 – 20.12      
38 minTricepsBänkpress med smalt grepp1, 2, 3 kg10107
  French press med z-stång1, 2, 3 kg10104
biceps triceps