Ryggträning med förhinder

2 träningspass den här veckan

Får bara till 2 träningspass den här veckan, men det har ingen betydelse att missa ett träningspass och köra 2 ggr istället för 3 ggr en vecka. Så länge det inte blir för ofta.
Körde rygg idag, gick bra och kändes kul, bytte ut övningen Skivstångsrodd mot magen mot en övning som kallas T-rodd eller T-bar rodd, mycket bra övning för att bygga muskelmassa och bred rygg.

Det är främst dina stora muskler i mellanpartiet på ryggen det vill säga dina lats, latissimus dorsi, som jobbar i övningen men även muskler i övre delen av ryggen såsom traps, rhomboids, teres major och teres minor får jobba. Ett smalare grepp ger mer på latsen och ett bredare grepp flyttar över lite av fokus till övre delen av ryggen. Ju mer du lyckas luta överkroppen mot golvet desto mer kommer dina lats att få arbeta. En mer upprätt position lägger över vikten på dina traps och axlar.

Jag saknar ett t-bar grepp så då greppar jag skivstången istället, vilket ger mer på latsen, jag behöver kolla upp vad såna där t-bars kostar och inhandla en sån för att kunna variera greppet.

Jag brukar köra ena ändan av skivstången mot ett hörn för att få den att ligga stadigare än att bara trycka den mot väggen. Finns fästen att köpa att fästa i väggen men står över det än så långe

Se en video nertill på hur man utför T-rodd.

Sen ökade jag på med 5 kg i alla set på övningen Marklyft och 2.5 kg extra på övningen Enarmsrodd med hantel i alla 3 set. Gått ner till max 12 reps från 15 även här.

Mitt träningsschema nertill som vanligt.

No Excuses!
Jari

DatumMuskelÖvningViktSet 1Set 2Set 3
2020 07 26RyggMarklyft1, 2, 3 kg1075
söndag T-rodd1, 2, 3 kg1076
14.37 – 15.16 Enarmsrodd med hantel1, 2, 3 kg1086
39 min