Söndagens träningspass blev överarmar

Biceps och triceps fick sig en omgång i söndags. Vilket bra träningspass det blev, och byte av 2 övningar också. Jag bytte ut Stående hantelcurl mot Bicepscurl stående med z-stång som bicepsövning och Bakåtstreck hantel mot bänk bytte jag ut mot French press med z-stång när det gäller triceps.

Kändes bra att få lite nya övningar att köra. Klarade ”bara” 1 repetition mer på dom 2 andra övningarna som var kvar från innan, det är jag nöjd med, får se om jag börjar komma upp i max snart och fastna.

Bicepsövningar

Jag körde övningarna Bicepscurl stående med z-stång och Koncentrationscurl mot knä. I övningen Bicepscurl stående med z-stång som var ny orkade jag med 12 x 12 x 8 reps per set, vilken pump i biceps, så härligt. 

I övningen Koncentrationscurl mot knä fick jag till 12 x 12 x 11 reps per set vilket var 1 repetition mer än förra gången, ett litet steg för mänskligheten och ett stort steg för mig… eller något sånt 🙂 

Tricepsövningar

Här blev det Bänkpress med smalt grepp och French press med z-stång som tricepsövningar. I Bänkpress med smalt grepp tog jag 12 x 12 x 10 reps per set viket var 1 mer i sista set.

I nya övningen French press med z-stång klarade jag av 12 x 12 x 5 reps per set. Tungt sista set men tog bra i triceps.

Här en video på hur Frencpess med skivstång utförs, jag kör med Z-stång, eller EZ-stång som det också kallas, det skonar handlederna en del.

Dagens träningsschema längst ner som vanligt.

No Excuses!
Jari

DatumMuskelÖvningViktSet 1Set 2Set 3
2021 03 28BicepsBicepscurl stående med z-stång1, 2, 3 kg12128
söndag Koncentrationscurl mot knä1, 2, 3 kg121211
16.05 – 16.45      
40 minTricepsBänkpress med smalt grepp1, 2, 3 kg121210
  French press med z-stång1, 2, 3 kg12125