Hårdträning fjärde veckan

Fredagens träning blev bröst och axlar. Det är fjärde veckan hårdträning som påbörjas och ordningen är lite ändrad. Jag börjar med bröst och axlar och har även bytt ut 2 övningar så att kroppen och musklerna inte tillvänjs med samma träningsrutin hela tiden.

Övningarna blev Bänkpress rak bänk, Liggande hantelpress rak bänk, Militärpress med skivstång och Hantellyft åt sidan. I bänkpress blev det samma antal repetitioner som förra gången så får se om jag har fastnat där lite eller om jag får till fler reps i det nästa pass.

Bröst

Bröstträningen blev Bänkpress rak bänk och Liggande hantelpress rak bänk, jag bytte alltså ut övningen Liggande hantelflyes mot Liggande hantelpress rak bänk. I bänkpress klarade jag av 12 x 12 x 5 reps per set vilket var samma som förra gången då ag ändrade greppat till lite bredare grepp, får se nästa pass om jag kommer vidare med fler reps.

I nya övningen Liggande hantelpress rak bänk körde jag 12 x 12 x 7 reps per set. Det ska träna bröstmusklerna lite annorlunda mot innan så dom ska komma igång igen och växa. Liggande hantelpress tränar den stora bröstmuskeln M. pectoralis major, överarmssträckaren M. triceps brachii som sitter på överarmens baksida, och de främre fibrerna av axelmuskeln M. deltoideus som sitter på axelns framsida.

Nedan en video på hur man utför liggande hantelpress.

Axlar

Axelövningarna blev Militärpress med skivstång och Hantellyft åt sidan, där Hantellyft åt sidan är den nya övningen istället för Hantellyft framåt med stöd för pannan. I Militärpress med skivstång så tog jag 12 x 12 x 10 reps per set vilket var 1 repetition mer än förra gången, tungt men ok.

I nya övningen Militärpress med skivstång Hantellyft åt sidan så tog jag 12 x 12 x 5 reps per set. Hantellyft åt sidan är en axelövning som hjälper dig att träna axelns mellersta del, den del av axeln som främst bidrar till axelbredden så du får biffigare axlar samt trapezius, även bålen och övre rygg tränas till viss del, samt armar och nacke. Bra övning för att bygga grova axlar.

Här nedan en video på hur Hantellyft åt sidan utförs.

Längst ner mitt träningsprogram för idag.

No Excuses!
Jari

DatumMuskelÖvningViktSet 1Set 2Set 3
2021 03 26BröstBänkpress rak bänk1, 2, 3 kg12125
fredag Liggande hantelpress rak bänk1, 2, 3 kg12127
20.07 – 20.49      
42 minAxlarMilitärpress med skivstång1, 2, 3 kg121210
  Hantellyft åt sidan1, 2, 3 kg12125