Axelträning

Axelträning med fokus

Så bra axelträningen gick idag, hade stor fokus på själva träningen. Ibland behöver man bara glömma en del skit som händer i livet och bara köra skiten ur kroppen istället! Skönt att fokusera hårt på träningen för att glömma allt annat, fylla sig med må bra hormoner och rensa ur skallen och inse att det man tycker är stora saker egentligen bara är småsaker och inget man behöver lägga någon energi på.

Alla 3 övningarna gick bra, körde 12 reps på alla och det trots att jag ökade på vikten i alla övningarna sen förra passet så gick det lätt att komma upp i 12 reps i första set och göra lika många reps i dom följande set i princip.

Viktigt att skriva träningsprogram

Det är viktigt att skriva och fylla i träningsprogram så att man ser sina framsteg, man pushas av det hela tiden och man ser hur mycket starkare man blir hela tiden och uppmuntras extra mycket då. Det är så kul att se att man gör framsteg och lyfter mer vikt eller gör fler repetitioner på en vikt o.s.v Så börja fylla i träningsprogrammet från första början, i början testar du dig fram till vilka vikter du kan köra med så det är viktigt att ha koll på det, sen börjar du få grepp om det och kan börja göra fler repetitioner på vikterna eller högre vikt.

Mitt träningspass gick som sagt väldigt bra, kände mig stark. I övningen Militärpress med skivstång så la jag på 2.5 kg mer och tog återigen 12 reps på den högre vikten i första set och kan öka på vikt även nästa gång.

Övningen Sittande axelpress med hantlar lade jag på 1 kg extra och tog en tolva i första set på den och så även i övningen Hantellyft åt sidan där blev det 12 reps i första set, i set 2 och 3 på alla 3 övningarna tog jag samma antal reps mer eller mindre på den högre vikten så det kändes jättebra!

Mitt träningsprogram nertill som vanligt.

No Excuses!
Jari

DatumMuskelÖvningViktSet 1Set 2Set 3
2020 08 23AxlarMilitärpress med skivstång1, 2, 3 kg12105
söndag Sittande axelpress med hantlar1, 2, 3 kg1296
15.49 – 16.35 Hantellyft åt sidan1, 2, 3 kg1285
46 min